Єднаймося і шануймося,

бо в спільності і взаєморозумінні наша сила!

Рішенням суду поновлено на роботі профактивіста ХДАВП

Як ми вже повідомляли рішенням Східного Апеляційного Господарського Суду було поновлено на роботі Віктора Слинька, працівника ХДАВП, заступника голови ПО ПАУ на ХДАВП.

Суд, дослідивши всі обставини та висновки суду першої інстанції, визнав наказ генерального директора ХДАВП про звільнення Віктора Слинька неправомірним, скасував рішення суду першої інстанції та ухвалив поновити Віктора Слинька на посаді.  

Однією з підстав для визнання наказу про звільнення неправомірним стало нехтування з боку роботодавця гарантій, передбачених для профспілкових діячів законодавством України, Галузевою Угодою та колективним договором.

Частиною першою статті 246 ГПК України передбачено, що суд, виявивши при вирішенні спору порушення законодавства або недоліки в діяльності юридичних осіб, державних чи інших органів, інших осіб, постановляє окрему ухвалу, незалежно від того, чи є вони учасниками судового процесу.

Так от, Східним Апеляційним Господарським Судом по справі поновлення Слинька була винесена ОКРЕМА УХВАЛА наступного змісту:

  1. Довести викладені в ухвалі обставини до відома  керівництва Державного концерну «Укроборонпром» з метою встановлення посадових осіб Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, які допустили порушення трудового законодавства при  звільненні ОСОБА_1 за п.3. ст.40 КЗпП України, в разі необхідності притягнути цих осіб до відповідальності, а також для обговорення даних обставин з колективом підприємства з метою недопущення зазначених порушень відповідальними особами у подальшому.
  2. Копію ухвали надіслати Державному концерну «Укроборонпром» для відома та виконання.
  3. Про вжиті заходи протягом місяця з дня надходження окремої ухвали повідомити Східний апеляційний господарський суд.
Вхід для співробітників

Наші партнери